Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Wat is er te doen?

Als je naar het ziekenhuis moet is dat best wel spannend. Wat gaat er allemaal gebeuren? Soms moet je zelfs blijven slapen. Mag je vader en moeder dan ook blijven? Je zit vast met veel vragen. Wat is er allemaal te doen? Dat kun je nu lezen!

Als je opgenomen wordt of gewoon op bezoek komt, dan ligt de kinderafdeling achter een grote klapdeur. De deur opent naar je toe, dus pas goed op voor je neus!!!

Wat is er allemaal te doen?

De dokters en verpleegkundigen proberen je snel beter te maken. Zij doen samen met de andere mensen op de kinderafdeling hun best om de tijd die je hier bent zo plezierig mogelijk te laten verlopen. Als je je verveelt - en dat gebeurt soms in een ziekenhuis - dan kun je in het BeterBoek lezen over dit ziekenhuis en allerlei spelletjes en puzzels doen. Ook is er een speelkamer, school en andere activiteiten maar daar lees je straks meer over.

De Vlieger

Tegenover de onderzoekskamer hangt "De Vlieger". Dit is een internetverbinding waarmee je een foto en een berichtje kunt sturen naar het e-mail adres van je ouders, broers, zussen, vrienden of bijvoorbeeld de kinderen van je klas.

Bezoek

Je mag natuurlijk bezoek ontvangen van je opa, oma, vrienden en vriendinnen of andere mensen die je graag ziet. Zij mogen elke dag komen van 10.00 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 19.00 uur. Tussen 12.00 uur en 15.00 uur is het tijd om te rusten. Je vader en moeder mogen altijd bij je blijven. 's Nachts mag 1 persoon bij je slapen. Je vader of moeder krijgt dan een bed naast die van jou. Ze kunnen ook in het Ronald McDonald Huis slapen. Dit huis ligt naast het ziekenhuis waardoor ze heel snel bij jou kunnen zijn.

Speelkamer

Mag je van je kamer af dan kun je in de speelkamer komen spelen. Van maandag tot vrijdag is er een baby en peuter uur en is er voor de grotere kinderen een activiteit samen met een pedagogisch medewerker. Er wordt geknutseld, gebakken, spelletjes gedaan enzovoort. De pedagogisch medewerker komt ook bij je op de kamer en speelt of praat dan met je. 's Middags en 's avonds wordt er samen met de andere kinderen gegeten in de speelkamer. Dat is gezelliger dan alleen op je kamer eten.

School in het ziekenhuis

Als je langer in het ziekenhuis moet blijven, kun je hier ook naar school. Als je daar zelf niet naar toe kunt gaan, krijg je les op je eigen kamer.

 

Kindertelevisie Bert Buis

Er is nog veel meer te doen op de kinderafdeling. De kindertelevisie van het Maastricht UMC+ heet Bert Buis en maakt televisieprogramma's samen met kinderen van de kinderafdeling. Je kunt achter de camera staan, presenteren, optreden en zelf programma's maken. De uitzending wordt 1 keer per week LIVE uitgezonden, woensdag van 15.00 tot 16.00 uur Herhalingen zijn een paar keer per week te zien. maandag 13.00 uur + 15.30 uur dinsdag 13.00 uur donderdag 13.00 uur vrijdag 11.00 uur. Elke week heeft een ander thema. Dit allemaal op de televisie op je kamer op het ziekenhuis-info-kanaal. Neem ook eens een kijkje op de website van Bert Buis waar je nog veel meer kunt lezen over de studio. Je kunt er ook leuke doe-, knip-, luister- en cyberopdrachten doen of foto's bekijken.

CliniClowns, de kracht van een lach

De clowns van Stichting CliniClowns, het goede doel voor kinderen, komen elke dinsdag langs op de kinderafdeling! De clowns komen jou opvrolijken zodat je even kunt vergeten dat je ziek bent. Zij brengen gezelligheid op de afdeling en komen, als je dat leuk vindt, bij je bed langs.

TIK

Regelmatig is er een voorstelling van Theater in Kinderziekenhuizen. De poppenspelers komen langs op de afdeling of geven een grote voorstelling in de hal van het ziekenhuis.

Stichting de Regenboogboom

Je eigen regenboogbos ontdekken? Er worden liedjes gezongen, verhalen verteld en je krijgt een regenboogkristal. Daarmee kun je op elk moment je eigen plek weer opzoeken.

Video-team

Wij maken op de afdeling films, maar niet voor Bert Buis. Wij maken filmpjes voor onszelf én over onszelf. Het gaat dus niet om jou, maar om wat de verpleegkundige doet. We kunnen namelijk veel leren van wat we zien op deze filmpjes. We filmen bijvoorbeeld het aantrekken van handschoenen, het bed opmaken of medicijnen uitdelen. Later gaat de verpleging hier naar kijken. Het kan gebeuren dat een verpleegkundige wordt gefilmd bij jou aan het bed. Dan kom jij misschien ook in beeld. Misschien vind je dit een beetje spannend. Dat is helemaal niet erg of raar. Wil je niet dat er bij jouw bed gefilmd wordt, dan kun je ons dat gewoon zeggen. Is helemaal niet erg

Sluit de enquête