Het Maastricht UMC+ heeft verschillende ruimten voor gebed, stilte en bezinning.

Geestelijke verzorging

Bij de Dienst Geestelijke Verzorging van het Maastricht UMC+ zijn humanistische, protestantse en katholieke geestelijke verzorgers werkzaam. Via de verpleegkundige op de afdeling kunt u, als u dit wenst, een afspraak maken met een van deze medewerkers. dit is ook mogelijk via het secretariaat van de Dienst Geestelijke Verzorging, telefoon 043 - 387 53 38. dienst geestelijke verzorging

Doop

Wanneer u dat wenst kunt u/ kan u kind in het Maastricht UMC+ gedoopt worden. Dit kan of tijdens een viering in het stiltecentrum of op de verpleegafdeling. U kunt deze wens kenbaar maken aan de verpleegkundige of rechtstreeks aan de geestelijke verzorger (afspraak).

Ziekenzalving

Als u dit wenst kunt u binnen het Maastricht UMC+ ook de ziekenzalving ontvangen. U of uw familie kan dit kenbaar maken aan de verpleegkundige of rechtstreeks aan de geestelijk verzorger (afspraak).

Stiltecentrum

Het stiltecentrum van het Maastricht UMC+ vindt u op niveau 1, in de gang naar de hoofduitgang P. Debyelaan. Het is dag en nacht toegankelijk voor iedereen die een moment van rust zoekt. Op zon - en feestdagen vindt om 10.00 uur een oecumenische of bezinningsbijeenkomst plaats, waarbij iedereen welkom is. Deze viering kunt u ook volgen op de huisradio en huistelevisie. Voor informatie over de vieringen door de week verwijzen wij u naar de azM-kabelkrant (kanaal 1).

Islamitische gebedsruimte

De islamitische gebedsruimte vindt u op niveau 0, bij de balie van Nucleaire geneeskunde. Deze ruimte is dag en nacht open.

Sluit de enquête