Weer thuis

Een ziekenhuis opname kan ingrijpend zijn voor kinderen. Daarom hebben ze, als ze weer thuis zijn, meestal tijd nodig om deze gebeurtenissen te verwerken. In die tijd hebben ze extra aandacht, warmte en geduld nodig. Uw zoon of dochter zal opnieuw een gevoel van veiligheid en geborgenheid moeten krijgen. Uw kind wilt bijvoorbeeld geen moment alleen gelaten worden, is prikkelbaar of in zichzelf gekeerd. Dit gedrag kan zich voordoen thuis, in de peuterspeelzaal of op de crèche. Is dit bij uw kind het geval, dan kan het helpen om de eerste keren mee te gaan naar de opvang.

Ook komt het voor dat kinderen (weer) gaan duimzuigen, bedplassen, stotteren, angstig dromen of agressief zijn. Het kind zal alle opgekropte spanningen moeten afreageren. Probeer er met uw kind over te praten. Wat gaat er in het kind om? Speel samen de ziekenhuissituatie na en laat uw kind eens de arts of de verpleegkundige zijn en u de patiënt. Misschien maakt het kind op die manier zijn gevoelens gemakkelijker kenbaar. Voor uzelf, broertjes of zusjes kan het ook een emotionele periode zijn (geweest).

Meer informatie en tips kunt u vinden op nahetziekenhuis.nl

Boeken

Over een bepaalde ziekte kun je op internet informatie vinden. Uitleg over hoe het is om ziek te zijn vind je niet zo makkelijk.
Lezen over iemand met dezelfde aandoening kan uw kind maar ook u, broertjes, zusjes, opa's en oma's helpen.

Lees je beter helpt bij het zoeken naar het juiste boek.

 

Sluit de enquête