Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Naar huis en wat nu?

Een dag nadat je naar huis mocht na de opname op de PICU worden je papa en/of mama gebeld door de verpleegkundige. 2 of 3 weken na het ontslag van de PICU komt de verpleegkundige weer bij jou thuis om te kijken hoe alles thuis gaat en om de beademing uit te lezen. Soms wordt er nog iets aangepast, extra informatie of uitleg gegeven. Daarna zal je nog maar minimaal 1 keer per jaar op de kinderpoli langskomen voor controle. Soms vinden er ook nog extra aanvullend onderzoek plaats.

Totdat je 18 jaar bent blijf je bij het Centrum voor Thuisbeademing Maastricht voor kinderen onder controle. Vanaf dat je 16 bent wordt de transitie naar het CTbM voor volwassen gestart. Het CTbM voor kinderen draagt de zorg voor kinderen vanaf 18 jaar over door middel van een verwijsbrief naar de volwassenzorg. Zo word je op tijd klaargestoomd voor de transitie en weet je wat dit precies betekent.

Soms is beademing op een bepaald moment niet meer noodzakelijk. Dan blijf je toch nog 6 maanden onder controle van het CTbM voor kinderen staan en kun je gebruik blijven maken van thuisbeademing. Pas als deze 6 maanden zonder problemen zijn verlopen wordt de behandeling definitief afgesloten en word je terugverwezen naar de verwijzer of wordt een andere follow-up geregeld.

Sluit de enquête