Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Hoe ziet een opname week voor instellen eruit? (12+)

Checklist en handige informatie

Een opname op de PICU duurt gemiddeld 4 dagen, om alles goed in te stellen naar wat jij wilt en nodig hebt.

De dag van opname
Als er plek is op de PICU worden jij en je ouders op de afgesproken middag tussen 13:00 en 14:00 uur verwacht. Eerst starten we met een oefensessie aan de beademing om te kunnen zien welke instellingen voor jou geschikt zijn om de eerste nacht mee te gaan slapen. Dit betekent dat je in je normale slaaphouding in bed gelegd wordt, de monitoring wordt aangesloten (3 plakkers op je borst, 1 plakker om een vinger en een bloeddruk meter), de meter die je thuis ook hebt gehad wordt aangesloten aan je oor, het masker wordt opgezet en oefenen maar.

De andere opname dagen
De dag na starten, komt een verpleegkundige naar jou toe. We horen dan graag van jou en je ouders die is blijven slapen hoe de nacht gegaan is. Soms worden er nog wat dingetjes verandert om het voor jou nog beter te krijgen. Meestal doen we de tweede of de derde nacht ook het vingerprikje om bloeddruppel op te vangen.

De rest van de dagen gaan we samen kijken naar de behoefte van jou. Iedere dag komt een verpleegkundige langs om de beademingsmachine en de meetapparatuur uit te lezen. Je ouders en jij zelf natuurlijk krijgen uitleg over het apparaat. Tijdens de opname zorgen we ervoor dat jullie alles over de beaming weten. Ook krijgen jullie een map waar alle informatie in beschreven staat mee na de opname.

Handige informatie
☑ Bedtijd en licht uit om uiterlijk 22:00 uur
☑ Je vader of moeder mag bij je blijven slapen op de kamer
☑ Wakker worden en licht aan tussen 06:30 uur – 07:30 uur

Sluit de enquête