Opname

Dagcentrum

Het Chirurgisch Dagcentrum is een afdeling waar u op werkdagen van 7.30 tot 18.00 uur terecht kan. Er vinden allerlei behandelingen plaats vanuit verschillende specialismen, bijvoorbeeld Chirurgie, Gynaecologie, Kindergeneeskunde of Plastische Chirurgie. U mag op dezelfde dag van de opname van weer naar huis, zodra alles in orde is en u goed wakker bent.

Telefoonnummer Chirurgisch Dagcentrum: 043-387 24 00

Zorg

De zorg die u in het Chirurgisch Dagcentrum krijgt, is gelijk aan de zorg die een patiënt op een verpleegafdeling ontvangt. Het grote verschil is dat vrijwel alle patiënten van het Chirurgisch Dagcentrum na hun behandeling op dezelfde dag weer naar huis gaan. Een beperkt aantal patiënten wordt één of twee nachten opgenomen, omdat hun ingreep bepaalde voorbereiding en/of nazorg vereist. Ook bestaat de mogelijkheid om bij eventuele complicaties de patiënt voor een nacht op te nemen.

Patiënten die langer dan één dag blijven, worden weliswaar geholpen op het Chirurgisch Dagcentrum, maar komen op een verpleegafdeling te liggen. Meestal is dat verpleegafdeling A2.

Operatief en dagopname gedeelte 

Het Chirurgisch Dagcentrum bestaat uit een operatief en een dagopname gedeelte. In het operatieve gedeelte zijn zeven operatiekamers ondergebracht. Het dagopname gedeelte bestaat uit een voorbereidingskamer voor vijf volwassenen en een voorbereidingskamer voor vijf kinderen. Hier verblijven de mensen die een ingreep onder narcose moeten ondergaan. Na de ingreep verblijft de patiënt enige tijd op de uitslaapkamer (dit is de recovery). Vervolgens komt de patiënt in de post-operatieve kamer. Dit is een kamer van twaalf bedden voor volwassenen. De kinderen komen in een aparte post-operatieve kamer van vijf bedden.

De familie begeleidt de patiënt tot aan de sluis. Dit is de plek waar de patiënt op de operatietafel wordt gelegd. Zodra de patiënt in de post-operatieve kamer komt, mag de familie aanwezig zijn. Voor kinderen is de mogelijkheid dat een van de ouders, zodra het kind wakker is, op de recovery mag komen.

Route

Het Chirurgisch Dagcentrum is gevestigd op niveau 2. Patiënten melden zich bij de balie. Routebeschrijving.

 

 

Wat vindt u van deze pagina?