Van 7 tot 11 jaar
Van 7 tot 11 jaar

De letters P I C U staan  voor Pediatric Intensive Care Unit. Anders gezegd: kinder intensive care. Op deze afdeling worden kinderen van 3 weken tot 18 jaar opgenomen die extra veel zorg nodig hebben bijvoorbeeld als je een operatie of ongeluk hebt gehad. Ook kom je naar de PICU voor sommige onderzoeken. Er is plaats voor 10 kinderen. Er zijn twee kamers waar je alleen ligt, twee kamers voor twee kinderen en een vierpersoonskamer.

Sommige kinderen komen van thuis of van een andere afdeling, maar de meeste kinderen worden met de ambulance naar deze afdeling gebracht.

Zo ziet een kamer eruit:

Wie komen er allemaal bij jou op de kamer?

Op deze afdeling kom je als je extra veel verzorging nodig hebt. Je zult vaak dokters en verpleegkundigen zien. Ook kan het zijn dat de fysiotherapeut, diëtist, psycholoog, logopedist of pedagogisch medewerker bij je langs komt.

Bezoek

  • Je vader en moeder mogen tot 20:00 uur de hele tijd bij jou aanwezig zijn
  • Naast je vader en moeder kunnen per dag maximaal 2 keer een broertje of zusje op bezoek komen (1 tegelijkertijd) 
  • Is de bezoeker 9 jaar of ouder? Dan is het verplicht om een mondkapje te dragen op de verpleegafdeling, zowel op de patiëntenkamer, de huiskamer als in de gangen. In de openbare ruimte van het ziekenhuis, mag het mondkapje eventueel weer af, maar het dringende advies is om dit te blijven dragen, zeker voor kwetsbare patiënten.
  • Heeft u klachten of zit u in thuisquarantaine? Dan is het niet toegestaan om op bezoek te komen
  • Na 20:00 uur mag één ouder blijven slapen
Sluit de enquête