Van 7 tot 11 jaar
Van 7 tot 11 jaar

Couveuseafdeling (Neonatologie)

couveuse

Neonatologie is een moeilijk woord voor couveuseafdeling. Hier worden te vroeg geboren of zieke kinderen die net geboren zijn opgenomen. Misschien heb je hier vroeger zelf gelegen of ligt je broertje of zusje er.

Hoe ziet de afdeling eruit?

De couveuseafdeling heeft een intensive, high en medium care.

Intensive care:

Op de intensive care liggen baby's die heel veel zorg en aandacht nodig hebben van de dokters en verpleegkundigen. Ook zie je veel apparaten die de baby goed in de gaten houden of bijvoorbeeld helpen met ademhalen.

High care:

Op de high care liggen baby's die extra zorg nodig hebben van de dokters en verpleegkundigen maar niet zoveel als de baby's op de intensive care.

Medium care:

Op de medium care liggen baby's die na de geboorte nog even goed in de gaten moeten worden gehouden door de dokters en verpleegkundigen. Hier liggen de baby's ook als ze niet meer op de intensive care of high care hoeven te liggen maar toch nog niet naar huis kunnen.

Hoe ziet de kamer eruit?

Het is eigenlijk 1 grote kamer met allemaal bedden. Ook is er een kamer waar maar 1 baby ligt.

Wie komen er allemaal bij de baby?

Natuurlijk mogen de vader en moeder de hele dag naar de baby. 's Nachts kunnen de ouders niet bij de baby slapen. Ze gaan dan naar huis of het Ronald McDonald Huis. De verpleegkundige verzorgt de baby en geeft de medicijnen die de dokter voorschrijft. Zij of hij houdt de hele tijd alles heel goed in de gaten en geeft door aan de dokters hoe het met de baby gaat. De dokter komt elke dag minstens 1 keer kijken en onderzoekt de baby. De fysiotherapeut komt met de baby oefenen, de pedagogisch medewerker komt met de baby spelen en de logopedist helpt bij de voeding.

Is je broertje of zusje hier opgenomen? Kom dan gerust op bezoek! Je kunt ook op de gang in het speelhoekje spelen als je even iets anders wilt doen maar je vader of moeder wilt nog bij de baby blijven.

Sluit de enquête