Vanaf 12 jaar
Vanaf 12 jaar

Soms heb je een infuus nodig. Bijvoorbeeld tijdens een operatie, bij sommige onderzoeken maar ook als er medicijnen gegeven moeten worden. Ze kunnen er ook bloed uithalen om na te laten kijken in het laboratorium. Dit komt omdat een infuus in je ader zit. Een infuus krijg je met een prik. Heb je al eens gehoord over verdovende zalf? Deze zalf zorgt ervoor dat je de prik minder voelt. Als de dokter een infuus met je afspreekt, vraag dan of je deze zalf kunt krijgen! Meer informatie lees je hier.

Krijg je het infuus dan gaat de dokter kijken waar de beste plek is. Eerst wordt de pleister eraf gehaald waar de zalf onder zit. De zalf wordt dan weggepoetst.

Om je arm krijg je een stuwband, deze wordt strakker aangetrokken. De dokter kan de aders onder je huid zo nog beter zien. De plek wordt schoongemaakt, dit is nat en kan wat kouder voelen. Soms klopt de dokter met de vingertoppen op je huid.

Met een prik krijg je dan een infuus die de dokter en verpleegkundige vastplakt met soms een verband of plankje eronder zodat het goed blijft zitten.

Infuus

Sluit de enquête