Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.
Van 0 tot 6 jaar
Van 0 tot 6 jaar

Soms heb je een infuus nodig. Bijvoorbeeld tijdens een operatie, bij sommige onderzoeken maar ook als er medicijnen gegeven moeten worden. Ze kunnen er ook bloed uithalen om na te laten kijken.  Heb je al eens gehoord over toverzalf? Deze zalf zorgt ervoor dat je huid verdoofd wordt, je voelt hier dan minder. Als de dokter een infuus met je afspreekt, vraag dan of je toverzalf kunt krijgen! Meer informatie lees je hier.

Krijg je het infuus dan gaat de dokter kijken waar de beste plek is. Eerst wordt de pleister eraf gehaald waar de zalf onder zit. De zalf wordt dan weggepoetst met een doekje.

Om je arm krijg je een strakke elastieken band. De plek voor het infuus kan de dokter zo nog beter zien. De plek wordt schoongemaakt, dit is nat en kan wat kouder voelen. Soms klopt de dokter met de vingertoppen op je huid.

Met een prik krijg je dan een infuus die de dokter en verpleegkundige heel goed vastplakt, met soms verband of een plankje onder je hand of arm zodat het infuus goed blijft zitten.

Infuus

Sluit de enquête